Se vores virksomhed

INGENIØR'NE er en moderne arbejdsplads, hvor vi vægter en målrettet indsats og høj kvalitet i arbejdet. Vi arbejder seriøst med vores vision, hvor vi som virksomhed yder langtidsholdbare, gennemtænkte og gennemarbejdede projekter.

22.11.2024

INGENIØR'NE med i ny rammeaftale med Forsvarets Ejendomsstyrelse

INGENIØR'NE er en del af et vinderteam, der netop er udpeget til en fireårig rammeaftale med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. I fællesskab med samarbejdspartnerne WSP, LINK Arkitektur og STEENBERGs tegnestue skal INGENIØR'NE stå for rådgivning inden for projektering, myndighedsbehandling og både nybyggeri og renovering af Forsvarets bygningsmasse.

Rammeaftalen dækker opgaver i Danmark og Grønland og omfatter projekter i forskellige størrelser med en samlet forventet omsætning på op til 700 millioner DKK.

”Med den vundne rammeaftale har vi nu retten til at være en del af konkurrencen om de specifikke opgaver, som udbydes løbende. Det er en vigtig milepæl og et ansvar, vi går til med stor respekt og professionalisme,” fortæller Peder Rønne Thomsen, der er Projektchef og markedsleder for Forsvar, samfund og kultur hos INGENIØR'NE.

Vinderholdet og erfaringerne fra MHMM

Holdet bag rammeudbuddet byder ifølge Peder Rønne Thomsen hver især ind med forskellige spidskompetencer, der kan dække næsten alle tænkelige udbud i projektet: WSP bidrager med international erfaring inden for større infrastrukturelle opgaver som havne og lufthavne, LINK Arkitektur har omfattende militær erfaring fra Norge lige som INGENIØR'NE bringer unik viden om Forsvarets specifikke behov for mandskabsfaciliteter og garageanlæg ind fra det store MMHM-projekt (Modernisering af Hærens Mandskabs- og Materielfaciliteter).

Netop den kombination betyder ifølge Peder Rønne Thomsen, at holdet står godt til at løfte alle typer af udbud, der måtte komme på bordet i perioden.

”Vi har allerede arbejdet tæt sammen med Forsvaret gennem MMHM, og det projekt har givet os værdifulde erfaringer og en dybere forståelse for deres arbejdsprocesser og krav. Forsvaret er en særlig type bygherre, som kræver fysisk tilstedeværelse og en høj grad af fleksibilitet, og vi ved af erfaring, at det er særligt vigtigt at være til stede fysisk på byggepladserne, især i opstarten af projekter,” siger Peder Rønne Thomsen, der med INGENIØR'NE’s erfaring fra MHMM opnået en solid indsigt i, hvad det kræver at arbejde tæt sammen med Forsvarets Ejendomsstyrelse.

“Først og fremmest skal man være konkurrencedygtig – ellers spilder man sin tid. Derfor handler det om altid at stille det bedste hold til den enkelte opgave, og med vores samarbejdspartnere har vi mulighed for at levere landsdækkende rådgivning i høj kvalitet. Uanset hvor opgaverne er henne, har vi muligheden for at være tæt på byggefelterne og have vores daglige gang på pladsen,” forklarer Peder Rønne Thomsen.

 

Se opslag

12.11.2024

INGENIØR'NE hilser Svanemærkets nye certificeringskrav for bygningsdrift velkommen

Med Miljømærkning Danmarks nye tiltag, hvor det nu også er muligt at få Svanemærket sin bygningsdrift, markeres et vigtigt skridt mod mere bæredygtigt byggeri og ejendomsdrift i Norden.

Mandag den 22. oktober offentliggjorde Miljømærkning Danmark, at den kendte fællesnordiske miljømærkning Svanemærket udvides, så den fremover også kan favne driften af bygninger. Den melding modtages positivt hos INGENIØR'NE, hvor bæredygtighed i byggeriet længe har stået højt på dagsordenen.

”Det giver rigtig god mening, at der laves en nordisk løsning, der også dækker driften af byggeriet. Vi har i en årrække haft den tyske DGNB-certificering (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, red.), som med deres driftscertificering netop har fokus på at optimere bygningens drift og der ser vi frem til, at vi nu får endnu et værktøj til at hjælpe vores kunder med at nå deres bæredygtighedsmål,” fortæller INGENIØR'NEs Stig Nørgaard Knudsen, der har arbejdet med bæredygtighed i byggeriet i mere end 12 år.

Af samme grund har han og kollegaerne certificeringsreglerne godt inde under huden, og ifølge Stig Nørgaard Knudsen giver det god mening at udvide Svanemærket, der udmærker sig med en ekstremt høj kendskabsgrad i Norden. Ikke mindre end 95% af borgene ved, hvad Svanemærket står for.

"Der er ingen tvivl om, at DGNB-certificeringen er rigtig god at have ikke mindst, når det kommer til internationale bygherrer eller investorer, men til gengæld har Svanemærket god gennemslagskraft i Norden. Grundlæggende er det to sider af samme sag, fordi begge ordninger har til formål at fremme bæredygtigheden i byggeriet, men hidtil har der været lidt forskellige fokuspunkter. Svanemærket har været stærkt orienteret mod produktanvendelse og materialevalg, mens DGNB tager en mere processuel og holistisk tilgang, der også omfatter arkitektur og den samlede byggeproces," udtaler Stig Nørgaard Knudsen, der ved første øjekast på de nye krav godt kan se et marked for Svanemærket bygningsdrift i Danmark i fremtiden. ” Umiddelbart flugter Svanemærkets krav meget nøjagtigt med kravene udstukket under EU’s taksonomi. Dette er fornuftigt tænkt, da man på denne måde kan koble brandingen fra Svanemærket med compliance-krav dikteret fra EU under taksonomien for bæredygtige investeringer.”

Se opslag

04.10.2024

INGENIØR’NE får ny afdelingschef i Aarhus

Søren Schmidt Jacobsen er 1. oktober tiltrådt som afdelingschef hos INGENIØR’NE i Aarhus, hvor han ser frem til at bringe sin erfaring og sin faglige ekspertise i spil. Med en baggrund som bygherrerådgiver og senest som senior projekt- og markedsleder hos COWI kommer Søren med en solid bagage – og et ønske om at konsolidere INGENIØR’NEs position i det østjyske.

"Først og fremmest er jeg enormt glad for at være blevet en del af teamet hos INGENIØR’NE. Det er en virksomhed, der altid har været kendt for gode værdier og klassisk, bundsolid byggerådgivning fra start til slut, og det passer perfekt til mig. Jeg glæder mig til at komme ud med teamet og sparre med vores samarbejdspartnere om både nye og eksisterende projekter," siger Søren Schmidt Jacobsen.

Med næsten 20 års erfaring inden for byggeri, der startede som tømrer og senere førte til ingeniøruddannelsen i Aarhus, har Søren en dyb forståelse for alle aspekter af byggeprocessen. Det er ikke mindst den gennemgående rådgivning, som Aarhus-kontorets nye afdelingschef ser frem til at skrue op for.

"Vi skal gøre endnu mere af det, som INGENIØR’NE er rigtig gode til, nemlig at dyrke den synergieffekt, der opstår, når vi deltager med bygherrerådgivning, investeringsrådgivning og som helhedsrådgiver på projekterne fra idéfase til nøgleoverdragelse. På den måde skal vi forsøge at sikre, at projekterne forløber smidigt og uden benspænd," siger Søren Schmidt Jacobsen videre.

"Med ansættelsen af Søren følger vi op på den linje, vi har lagt, hvor vi har fokus på at komme endnu tættere på vores samarbejdspartnere. Vi får flere og flere opgaver i Østjylland, og det betyder også, at det er vigtigt for os med en stærk og synlig tilstedeværelse, så vi kan løfte opgaverne med den samme høje kvalitet, som vi altid ønsker," siger John Andresen, der også afslører, at Søren Schmidt Jacobsen næppe bliver den sidste nye mand på teamet i 2024.

"Vi er en virksomhed i vækst, og derfor er det også vigtigt for os, at vi har god ledelse på de regionale kontorer. Det er jeg overbevist om, at vi får med Søren i Aarhus, og samtidig har han nogle kompetencer inden for teknisk due diligence, som også matcher vores strategi," konstaterer direktøren videre.

Se opslag

30.09.2024

Sammenhold og konkurrence var på banen i weekendens padelturnering

Denne weekend stod på høj puls og socialt samvær, da INGENIØR'NE afholdt et padelarrangement i Kolding. Med entusiastiske deltagere på tværs af kontorerne, blev der ikke sparet på hverken energien eller smilene.

"Det er fantastisk at se den store tilslutning til vores arrangementer – og så i en weekend! Det viser, at vi har lyst til at være sammen og hygge os - også uden for arbejdstiden. Vi havde en virkelig sjov dag, hvor både konkurrenceånden og fællesskabet var i fokus." Udtalte Line Juul, der har HR stafetten hos INGENIØR’NE, og som også selv var blandt deltagerne.

Dagen bød på både intens konkurrence på banerne og masser af hyggelige pauser, hvor der blev delt grin og gode historier. Og der blev kæmpet til det sidste om æren - og i enkelte tilfælde også en smule om håneretten!

Se opslag

25.09.2024

Tusindvis af tilstandsvurderinger klæder danske boligforeninger på til fremtiden

Over de seneste tre år har 60 medarbejdere fra INGENIØR’NE i samarbejde med underrådgivere udført 3.470 tilstandsvurderinger og kalkulationer for Landsbyggefonden i DCAB. Projektet har for INGENIØR’NE involveret 105 boligselskaber og haft til formål at hjælpe med at planlægge vedligeholdelse og energiforbedringer i fremtiden.

"Vi har undersøgt 20 specifikke bygningsdele og samlet vurderingerne i databaser, der gør det muligt for boligforeningerne at sætte ind, hvor det er nødvendigt, når det er nødvendigt," forklarer Louise Kring Falkenstrøm fra INGENIØR’NE.

Granskningen har givet både gode og mindre gode nyheder. "Det er klart, at det kan være en udfordring, hvis vedligeholdelsesudgifterne har været sat for lavt. Men der har også været situationer, hvor vi har kunnet glæde boligforeningerne ved at vise, at en udskiftning kan vente flere år," siger hun.

En vigtig del af projektet har været energimærkning og CO₂-vurdering. Mange boligselskaber har blandt andet kunnet gøre store fremskridt ved at skifte gamle lyskilder ud med LED og dermed reducere energiforbruget markant.

"Dette projekt handler om at sikre, at de almene boliger er klar til fremtidens udfordringer, både økonomisk og klimamæssigt," forklarer Louise Kring Falkenstrøm.

For at sikre, at boligforeningerne får fuldt udbytte af resultaterne, har der desuden været afholdt workshops og seminarer for driftsledere. Her er de blevet klædt på til at bruge de nye systemer og træffe bedre beslutninger om renovering og vedligeholdelse.

"Den store interesse og positive feedback fra boligselskaberne viser, at vi har ramt plet. Mange kontakter os stadig for rådgivning, hvilket viser den tillid og dialog, vi har opbygget," afslutter hun.

 

Stor hjælp for boligforeningerne

En af dem, der har været inkluderet i projektet, er Bernhard Heutmann fra Boligsyd, der fortæller om, hvordan boligforeningen konkret har haft gavn af det omfattende granskningsprojekt.

Se opslag

20.09.2024

INGENIØR’NE er med som sponsor til Energiens Folkemøde 2024

Denne weekend afvikles Energiens Folkemøde i Esbjerg, hvor INGENIØR'NE deltager som en af sponsorerne. Arrangementet sætter fokus på energi, klima, miljø og den grønne omstilling, hvilket danner rammen om videndeling på tværs af alle niveauer.

Et centralt mål for projektgruppen bag Energiens Folkemøde, er at vække interesse blandt unge talenter inden for energi- og ingeniørfagene. Dette fokus støtter vi klart hos INGENIØR'NE. Det er afgørende at skabe både interesse og de rette rammer for den kommende arbejdsstyrke, udtaler John Andresen, adm. direktør hos INGENIØR'NE.

Se opslag

03.09.2024

Studieture ruster INGENIØR’NE til nye opgaver

I den forgangne weekend har de 175 ansatte i INGENIØR'NE været inviteret på fælles virksomhedsbesøg i Hamborg hos flyfabrikken Airbus og i den legendariske Sct. Pauli Bunker, som i dag er ombygget til hotel.

Og selvom det naturligvis langt fra er en gratis fornøjelse, har udvidelser på mandskabsfronten over hele landet og en stor ordretilgang gjort den tilbagevendende studietur mere relevant end nogensinde før. 

Det konstaterer direktør John Andresen, der ikke er i tvivl om, at kombinationen af faglig inspiration og socialt samvær uden for den sædvanlige spilleplade, er en vigtig tradition at holde fast i, også selvom der skal reserveres flere og flere hotelværelser for hver gang virksomheden rejser.

"Selvom vi har udgifter på den gode side af en million kroner til turen, er det en enormt god investering i virksomheden. I år har vi for eksempel åbnet et kontor i København, og det betyder, at vi arbejder på tværs af fem kontorer over hele landet, og derfor er det naturligvis vigtigt, at folk er kittet godt sammen. Samtidig oplever vi også, at vi vinder mange spændende opgaver, så der er ingen tvivl om, at vores medarbejdere er vores vigtigste ressource," siger direktør John Andresen, der også er sikker på, at de uvante omgivelser giver oplevelsen lidt ekstra kolorit.

"For ledelsen er det en mulighed for at give en tak tilbage til medarbejderne for deres indsats, når vi arrangerer de her lidt ekstraordinære ture til udlandet hvert andet år. Rent fagligt er det også spændende at se, hvordan vores kollegaer i andre lande griber tingene helt anderledes an, end vi gør i Danmark."

Se opslag

05.07.2024

Forsvaret ser strategiske fordele i langsigtet samarbejde

Siden 2019 har INGENIØR'NE været en del af totalrådgiverteamet på Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses projekt Modernisering af Hærens Mandskabs- og Materielfaciliteter fase II og III (MMHM), og når sidste nøgle efter planen afleveres i 2026, sættes der punktum for et omfattende totalrådgivningsprojekt til en værdi i omegnen af 1,2 milliarder kroner.

Til den tid vil der være bygget og renoveret over 70.000 m² etageareal fordelt på mere end 30 bygninger på kasernerne i Skive, Holstebro, Oksbøl, Fredericia, Høvelte, Antvorskov og Almegård.

Og ifølge Christian Enemark, projektchef for Modernisering af Hærens Mandskabs- og Materielfaciliteter, er der tale om en betydelig opgradering for både mandskab og materiel.

"Projektet har været en kombination af gamle, utidssvarende garager, der skulle opdateres, og andre steder, hvor det handlede om, at vi ganske enkelt manglende kapacitet. Vores hidtidige faciliteter var bygget til andre typer af køretøjer, end dem vi har i dag, og desuden har vi haft udfordringer med gamle, kolde garager, der ikke opfyldte arbejdsmiljøkravene, og det skal de selvfølgelig," fortæller Christian Enemark, som også anfører, at Forsvarets byggerier på flere måder skiller sig ud.

"Vi har nogle meget konkrete krav, der skal overholdes, når det kommer til fysisk sikkerhed for opbevaring af vores materiale, og der var bygningerne opført efter datidens sikringsmæssige forskrifter, som ikke længere var tilstrækkelige," lyder det videre fra Christian Enemark, der har været med hele vejen fra projektet start tilbage i 2014 med fase I, også stod som afsender af udbudsmaterialet 2. november 2018.

"Der har været stor bevågenhed omkring projektet i Forsvaret, og det her er et forgangsprojekt for os, fordi vi kan se en lang række strategiske fordele i et langsigtet samarbejde, som vi har haft her og hvor vi i fællesskab hele tiden lærer og optimerer."

 

Høj funktionalitet og unikke projekter

De nye byggerier inkluderer blandt andet værksteder, hvor de ansatte kan vedligeholde og lave eftersyn på eksempelvis Leopard 2-kampvognene i et arbejdsmiljø, hvor varme, lys og akustik lever op til nutidens krav, men anvendelsen er langt fra det eneste punkt, hvor Forsvarets byggeri er anderledes end almindeligt civilt byggeri.

"Vores projekter er også unikke, fordi vi har defineret et niveau for fleksibiliteten, som kan gøre, at det bliver billigere at bygge om eller bygge til på et senere tidspunkt, og indretningen er tænkt bredt anvendelig, hvorfor det også vil være let og billigt at ændre på funktioner eller anvendelsen af bygningerne efter behov," siger Christian Enemark, som også understreger, at økonomien og kravene til funktionaliteten fra start er vægtet meget højt:

"I den bedste verden er byggeriet vedligeholdelsesfrit, når det er færdigt, og det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre i praksis, men vi har stor fokus på at reducere vedligeholdelsesomkostningerne. For eksempel på, hvordan man kunne undgå at male væggene for ofte. Og en af de ting, der er sket i udviklingen undervejs, er, at vi har skiftet materialet i facaden, fordi vi sammen med INGENIØR'NE har lavet en løsning, der så mere ensartet ud og var nemmere at reparere, hvis der skulle komme skader. Så også rent visuelt kan man se, at byggeriet har udviklet sig i løbet af de år, det har kørt, og i hele processen har der været fokus på totaløkonomien" siger projektchefen.

Se opslag

05.06.2024

Vi byder velkommen i nord og øst

Ansættelser styrker INGENIØR'NE's faglige profil og understøtter virksomhedens ambitioner om at være landsdækkende.

Begyndelsen af juni har markeret en milepæl hos INGENIØR’NE. Med etableringen af et nyt kontor i København, hvor Peter Juhl Thorseng er tiltrådt som afdelingschef, og med ønsket om øget tilstedeværelse i Nordjylland sikret ved tiltrædelse af Stig Nørgaard Knudsen som Markedschef, Nordjylland, er glæden stor hos INGENIØR’NE.

Både Peter Juhl Thorseng og Stig Nørgaard Knudsen kommer fra virksomheden DEM, som er rådgivende ingeniør- og konsulentvirksomhed med speciale inden for energi, bæredygtighed, og tekniske installationer. Ansættelserne markerer ifølge administrerende direktør John Andresen derfor en styrkelse af den faglige profil i INGENIØR'NE, og samtidig er det en naturlig opfølgning på det øgede aktivitetsniveau og ønske om virksomhedens fysiske tilstedeværelse på Sjælland og i Nordjylland.

"Vi har ikke lagt skjul på, at vi har store ambitioner for fremtiden, men samtidig er det ekstremt vigtigt for os, at vores vækst sker ud fra en helhedsbetragtning og et organisk perspektiv. Vi ønsker at vokse i det rigtige tempo og med de rigtige kollegaer, så jeg er meget glad for, at vi med netop Peter og Stig kan sætte flere flueben på en gang," siger John Andresen, der har store forventninger til nyansættelserne og ikke tvivler på, at hans nye kollegaer er de rette til posterne.

"For det første kommer vi et stort skridt nærmere at være landsdækkende også i fysisk forstand, og for det andet bliver vi fagligt styrket på fagspecialerne energi, bæredygtighed og tekniske installationer, og der er ingen tvivl om, at det er områder, der får større og større betydning i byggeriet."

Se opslag

30.05.2024

Stor udvidelse af Kolding Storcenter færdig til tiden

Torsdag den 30. maj kunne Kolding Storcenter fejre en udvidelse på 8.000 kvadratmeter, hvor de voksne gæster blandt andet kan glæde sig over en stor ILVA-butik, mens ungerne får en afdeling af Leo’s Legeland at bolte sig i.

INGENIØR’NE har været bygherrerådgiver på projektet, hvilket blandt andet har omfattet udarbejdelse af byggeprogram, udbud og kontrahering med totalentreprenør samt opfølgning på byggepladsen.

Der har været et tæt samarbejde med totalentreprenør CC Contractor og designarkitekt Lars Serup, hvor INGENIØR’NE har haft den koordinerende rolle både mellem totalentreprenør arkitekt samt lejerne ILVA og Leo’s Legeland, og selvfølgelig Danske Shoppingcentre, der ejer Kolding Storcenter.

Og hos sidstnævnte er projektudviklingschef Hans Skovaa særdeles godt tilfreds med, at forløbet er gået fuldstændig som planlagt, siden projektet fik grønt lys fra Kolding byråd i december 2022.

"INGENIØR’NE har fungeret som vores forlængede arm på byggepladsen, og de har sikret, at entreprenøren har bygget det, der er lovet, de har udført kontrol undervejs for at sikre, at de rigtige løsninger blev valgt, og vi er rigtig godt tilfredse med, at vi kan tage udvidelsen i brug som planlagt," siger Hans Skovaa.

Se opslag

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om hvad vi kan hjælpe med.
Kontakt os på tlf. 75 18 01 11 eller send os en mail på post@ingenior-ne.dk

Gør karriere hos INGENIØR'NE

Se ledige job
Job
Luk
Job