Reference for Flygtningemuseet FLUGT

Genskabelse af en unik historisk fortælling ved at forene de få bevarede historiske bygninger med nyt. Mødet med den buede facade giver oplevelsen af et lukket ydre, hvorfra der åbnes op til et helt samfund på anden side.

Bygherre:

Vardemuseerne

Att:

Claus Kjeld Jensen, tlf. 2938 6664

Areal:

1500 / 600 m2

Færdiggjort:

2018 - 2022

Byggeriet

Tilbage i Anden Verdenskrig var området omkring Aal plantagen ved Oksbøl Danmarks største flygtningelejr. Nu er der for Vardemuseerne skabt et unikt museum med respekt for historien. Museet symboliserer det lukkede ydre og det åbne indre, hvor flygtningelejren fungerede som en by, med alle de funktioner, der normalt hører til et samfund.

Projektet består i en opdatering af området omkring den gamle oksbøllejr, herunder ombygning af to eksisterende barakker samt opførelse af en ny ankomstbygning.

I den ene af de to barakker er etableret udstilling samt biograf. I den anden barak er der etableret undervisningsfaciliteter, café, produktionskøkken samt personalefaciliteter suppleret med udstilling.

Det samlede areal for de to eksisterende barakker er ca. 1500 m², som er renoveret med respekt for de historiske detaljer fra den tidligere flygtninge by.

Begge barakker er bygget sammen via en buet tilbygning på ca. 600 m², der med et højt arkitektonisksnit understøtter de renoverede barakker. 

Flygtningemuseet Flugt er klassificeret som bevaringsværdig.

 

Udførte ydelser

INGENIØR'NE har været bygherrerådgiver på projektet forud for projekteringen.

INGENIØR´NE har udført projektering som delt rådgivning i samarbejde med arkitekten BIG og Nem Byg A/S som styrende entreprenør.

INGENIØR´NE har stået  for projekteringsledelsen, og udført projektering af alle ingeniørdiscipliner herunder fagtilsyn samt sikring af overholdelse af den økonomiske ramme under projekteringen gennem faseopdelt budgetafhandling for optimal økonomisk styring.

INGENIØR´NE og BIG har i fællesskab håndteret brugerprocessen og udarbejdelse af byggeprogrammet.


Udbudsform

Projektet er udført i fagentreprise af NemByg, som styrende hovedentreprenør.

Projektet er gennemført i åben bog.


Det er en spændende udfordring, at være en del af skabelsen af en historisk fortælling.

FLUGT er kåret til Årets Byggeri 2022 i kategorien Åben."


Michael Jensen

INGENIØR'NE, Afdelingschef Esbjerg, Partner

Michael Jensen

Afdelingschef Esbjerg, Partner
Tlf.: +45 26 84 60 07
Mail: mj@ingenior-ne.dk

Se flere Projekter herunder

Gør karriere hos INGENIØR'NE

Se ledige job
Job
Luk
Job