Reference for HTC P-Hus

Opførelse af P-Hus i 8 forskudte niveauer og 912 P-pladser

Bygherre:

Wihlborgs

Arkitekt:

IC Arkitekter

Totalentreprenør:

5E Byg

Areal:

21.544 m2 | 912 parkeringspladser

Færdiggjort:

2021 - 2023

Byggeriet

Det nye P-hus er placeret i centrum af Høje Tåstrup i forlængelse af den gule af den arkitektoniske velkendte Gule By og den nye bydel som er under udvikling langs Hornholms Allé og City 2.

P-huset bliver bygget som et splitlevel parkeringshus bestående af seks niveauer. Det nederste niveau ligger delvist placeret under terræn. Der kommer til at være indkørsel via Telegade og udkørsel via Girostrøget. Dette gøres for at give det bedste trafik-flow og mindske kødannelser i og omkring P-huset.

Konstruktionen opføres som et søjle-bjælkesystem med kerner i betonelementer med lange rektangulære åbninger i hvert niveau med mulighed for lysindfald og udgik fra facaderne til omgivelserne. I terrænniveau opbygges facaden med sorte perforerede plader, som løber langs hele bygningen. Over dette niveau etableres facaden i strækmetal.

Trappetårnet er udformet, så det er nemt at komme fra gadeplan til de forskellige parkeringsdæk via trapper. Af hensyn til gangbesværede er der dog også installeret elevator i trappetårnet.

Farven på facaden bliver i lysegule farvenuancer. Det er valgt efter en nænsom omtanke, for at respektere Den Gule By, så de lysegule farvenuancer på teglmuren florerer igennem hele bydelen.

Huset er sprinklet og udstyret med impulsventilatorer. Derudover er der etableret lade standere til El-biler.

Udførte ydelser

Rådgivningen omfatter fuld projektering af alle fag samt fagtilsyn.


Udbudsform

Totalentreprise.

Christian G. Gram

Gruppeleder Konstruktioner, Esbjerg
Tlf.: +45 26 81 27 75
Mail: cg@ingenior-ne.dk

Se flere Projekter herunder

Gør karriere hos INGENIØR'NE

Se ledige job
Job
Luk
Job