Reference for DMJX - Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Opførelse af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole domicil i August Schade Kvarteret i Ørestad Nord

Bygherre:

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)

Totalentreprenør:

5E Byg A/S

Areal:

1.450 m² grund, 7000 m² etagemeter i syv etager

Færdiggjort:

2022 - 2023

Byggeriet

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) har opført nyt domicil i Ørestad Nord på en sokkelgrund. Byggegrunden er beliggende i August Schade Kvarteret i Ørestad Nord ca. 200 meter fra DR Byen.

Domicilet huser funktioner til undervisning og læring i form af undervisningslokaler, studiemiljø og værksteder, kontorarbejdspladser med tilhørende støttefaciliteter og er disponeret over 7 etager for at give plads til et generøst, åbent atriumrum: skolens ’Green Line’ område.

Bygningens grønne hjerte er det store atrium, der fungerer som et centralt torv med café, kantine, ’inspiratorium’ og mulighed for forskellige arrangementer som foredrag, filmforevisninger, borgermøder og koncerter. Op gennem det 29 meter høje rum roterer ”Green Line”, et grønt trappeforløb med plantekasser og nicher som ender øverst i en stor konferencesal med plads til 200 gæster og direkte udgang til tagterrassen, med udsigt ud over fælled og by. Udover de syv etager rummer projektet også parkeringskælder med plads til 29 parkeringspladser.

Der er overalt i DMJX lagt stor vægt på bæredygtige løsninger, der mindsker CO2-aftrykket, nedbringer energiforbruget og øger trivslen. Hvorfor byggeriet ikke alene er DGNB Guldcertificeret men yderligere har opnået DGNB Hjerte, som en selvstændig udmærkelse for sundhed og komfort, med udvidet fokus på luftkvalitet, akustik, visuelt miljø og termisk indeklima.

Udførte ydelser

INGENIØR'NE varetager ingeniørydelser inden for brand, konstruktion, vvs, ventilation, el, CTS og anlæg.


Udbudsform

Projektet er udført i totalentreprise.


Et unikt projekt i Ørestaden."


Anders Astrup

INGENIØR'NE, Partner

Anders Astrup

Partner
Tlf.: +45 60 29 32 32
Mail: ama@ingenior-ne.dk

Se flere Projekter herunder

Gør karriere hos INGENIØR'NE

Se ledige job
Job
Luk
Job